Over de dirigent


De leden van Encore zijn allemaal begonnen met zangcursussen bij Helène Verbraak, de dirigent en creatief leider van het gezelschap.

Zij heeft haar studie, zang lichte muziek, aan het Rotterdams Conservatorium met succes afgerond in 1996. Het laatste jaar studeerde zij in Boston, USA, aan het Berklee College of Music. Zij heeft door de jaren heen in verschillende bands gezongen in binnen -en buitenland en ondertussen als docent veel ervaring opgedaan met stemmen in alle soorten en maten.

Helène zorgt voor het repertoire, de arrangementen en de uitstraling van het koor en voor de ontwikkeling van de zangstemmen. Naast het leiden van de wekelijkse repetities, geeft zij iedere zangeres ook een privéles per half jaar. Het is voor Helène niet alleen belangrijk dat de groep goed klinkt, maar het gaat bij haar ook om de individuele vooruitgang per stem. Zonder stemklachten zingt het veel fijner en er zit een duidelijke ontwikkeling in Encore! Haar energie en enthousiasme stralen uit naar het koor en samen maken we graag muziek en hebben we veel zangplezier!
Behalve cursussen geeft Helène privé zanglessen en workshops in haar eigen praktijk.
Zij zingt zelf ook in een close harmony kwartet, Innermezzo en in een jazz kwintet.

Encore en Helène horen gewoon bij elkaar
en wij hopen samen dat dat nog hééééél lang zo zal blijven!!